Projektit

Käynnissä olevat projektit:

Tukemassa nuorten työllistymistä

Social selling -luentosarjamme on suunnattu etenkin nuorille aikuisille ja se keskittyy työelämässä ja työllistymisessä tarvittaviin taitoihin.

Luonnon puolesta

Klubillamme on jatkuvasti erilaisia luontoon liittyviä pieniä projekteja. Tähän mennessä olemme mm. rakentaneet linnunpönttöjä ja siilin pesälaatikkoja. Suunnitelmissamme on tällä hetkellä ainakin puiden istutusta ja roskienkeräilyseikkailu.

Bingo-projekti

Bingo-projektin ideana on piristää oululaisten vanhainkotien asukkaita järjestämällä erilaista virkistystoimintaa, kuten esimerkiksi bingon pelaamista.

Mentorointi-projekti

Mentorointi-projektin ideana on, että rotaractori saa omaa koulutusalaa vastaavan mentorin rotareista. Rotareiden keskuudessa löytyy jokaisen alan asiantuntijoita ja pitkän uran tehneitä konkareita, joiden tietotaidosta on suunnattomasta hyötyä meille rotaractoreille, jotka ovat vasta työelämään astumassa.

Tsemppi-projekti (palveluprojekti nuorten mielenterveyden hyväksi)

Tsemppi-projekti on Oulun Rotaractklubin oma stipendirahasto. Sen tarkoituksena on palkita erityiskoulujen oppilaita ja nimensä mukaisesti kannustaa pitämään yllä taitojansa. Ensimmäiset Tsemppi-stipendit jaettiin vuonna 2009. Stipendihakemukset tulevat opettajien kautta ja ne voivat olla myös ryhmähakemuksia. Oulun Rotaractklubi on sitoutunut tähän monivuotiseen projektiin ja kerää aktiivisesti varoja stipendirahaston kartuttamiseksi.

PolioPlus-projekti

PolioPlus on Rotary Internationalin vuonna 1985 käynnistämä projekti polion hävittämiseksi maailmasta. Projektin aikana on kerätty yli 900 miljoonaa dollaria polion torjumiseksi. Tämän ansiosta yli kaksi miljardia lasta on rokotettu poliota vastaan. Vastaavana ajanjaksona todettujen tautitapausten määrä on pudonnut noin 350 000:sta alle kahteen tuhanteen sairastuneeseen vuodessa. Kun projekti alkoi, poliota tavattiin yli 125 maassa. Nykyään polio on käytännössä hävitetty kaikkialta muualta maailmasta, paitsi Afganistanista, Intiasta, Nigeriasta ja Pakistanista. Myös Oulun Rotaractklubi on mukana PolioPlus-projektissa. Lisätietoa projektista löytyy täältä.

Menneitä projekteja/tapahtumia:

Hyvä päivä -keräys Suomen Punaisen Ristin kanssa 8. ja 10.5.2013

Rotaractin kokkausilta Janne Pekkalan kanssa 23.3.2012

Hyväntekeväisyyskonsertti Mielettömät juhulat Tsemppi-projektin hyväksi keväällä 2009

Oulun Rotarien verenluovutushaastekampanja Veripalvelun kanssa joulukuussa 2006

Intian vesikaivoprojekti

Vesi on välttämätöntä niin ihmisille kuin eläimille ja kasveille. Kaikilla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta juoda puhdasta vettä; yli 1,1 miljardilta ihmiseltä puuttuu tämä mahdollisuus. Kehitysmaissa 80 % kaikista taudeista tulee veden kautta, ja joka kahdeksas sekunti jossain päin maailmaa lapsi kuolee epäpuhtaan veden aiheuttamaan sairauteen.

Intiassa pula puhtaasta vedestä on kasvanut huolestuttavalla tavalla. Suomesta 1400 piirin rotaryklubit päättivät yhdessä Intian Vinukonda Central -rotaryklubin kanssa kerätä rahaa, jotta Intiaan saataisiin uusia vesikaivoja. Projektin avulla kerätyillä varoilla saatiinkin rakennettua Vinukondan alueelle 71 käsikaivoa. Tämän kansainvälisen projektin johdosta yli 3000 perhettä voi käyttää puhdasta vettä yli 15 vuoden ajan. Kiitoksena onnistuneesta projektista jokainen Oulun Rotaractklubin jäsen sai nimikkokaivonsa.

Matching Grant -hanke (palveluprojekti Intian koululaisten hyväksi)

Matching Grant -hankkeet kuuluvat Rotarysäätiön kaksinkertaistavaan apurahaohjelmaan. Hankkeen avulla pystytään toteuttamaan erilaisia palveluprojekteja. Yksi tähän hankkeeseen kuuluva palveluprojekti on auttaa Intian Guntur ja Hyderabad kaupunkien slummikouluja keräämällä varoja pulpettien hankkimiseksi oppilaita varten. Tämä palveluprojekti mahdollistaa pulpettien saamisen lähes 6000 koululaiselle. Projektiin osallistuu rotarypiirimme 1400 klubeja yhteistyössä Intian Andhra Pradesh -osavaltiossa toimivien rotarypiirin 3150 klubien kanssa. Myös Oulun Rotaractklubi on mukana omalla panoksellaan kyseisessä palveluprojektissa.