Martti Matikainen
Kuvernööri - Governor 2017-18
KUVERNÖÖRIN 9. KUUKAUSIKIRJE - HUHTIKUU 2018
Kirjeen sisällys:

Huhtikuu on äidin ja lapsen terveyden kuukausi

Suomessa meillä ei äidin ja lapsen terveydessä ole huolia ja kokonaistilanne on maailman kärkiluokkaa. Tämä velvoittaa meitä sitä enemmän tekemään voitavamme kehitysmaiden äitien ja lapsien hyvinvoinnin puolesta. Oletko Sinä tai klubisi tehnyt jotain tällä rintamalla?
Kansainvälisesti meidän järjestöllämme on lukuisia projekteja tähän asiaan liittyen. Jo pienellä rahalla joku äiti ja hänen lapsensa jossain kehitysmaassa saa ihmisarvoisen elämän ja hänen lapsensa saa tulevaisuuden.

Tärkeää infoa! Piirikonferenssi 4.-6.5. Kalajoella - kaikki mukaan!

Koska on ilmennyt, että ilmoittautumisessa on ollut häiriöitä, pyydän ottamaan yhteyttä Pirjo Weiselliin. Ilmoittautumislinkki on piirin etusivulla kuvassa ”Tästä mukaan”. ILMOITTAUDU PIKAISESTI!

Ajankohtaista ja tulevaa rotarytoimintaa

AIKA MUISTAA ROTARYSÄÄTIÖTÄ

Rotarysäätiön vuosirahasto on ainutlaatuinen tapa tukea hyvän tekemistä maailmassa.
Sehän jakaa kaiken sille lahjoitetun rahan käytettäväksi todellisiin projekteihin ja vieläpä niin, että määräysvalta rahojen käytöstä on merkittävässä määrin sillä rotarypiirillä, jonka alueelta lahjoitukset ovat peräisin. Puolueettomat arviointitahot ovat jatkuvasti todenneet Rotarysäätiön poikkeuksellisen tehokkaasti toimivaksi ja menettelytavoiltaan avoimeksi. Tämän voi tarkistaa esim. Charity Navigator -järjestön nettisivuilta (hae nimellä The Rotary Foundation of Rotary International).

Tänä vuonna piiriapurahaa pystyttiin säätiövaroista myöntämään kaikkiaan 11 klubille. Lisäksi piiri ja klubit osallistuvat parhaillaan yhteensä 10 maailmanlaajuiseen apurahahankkeeseen. Kaikki nämä saavat rahoituksensa nimenomaan Rotarysäätiön vuosirahastosta. 

Rotaryvuoden viimeisen neljänneksen käynnistyessä on meidän kaikkien aika huolehtia siitä, että vuosirahastosta tulee taas kolmen vuoden päästä kunnollinen summa piirille 1400 käytettäväksi sekä piiriapurahahankkeisiin että kansainvälisiiin yhteistyöhankkeisiin. Lahjoittaminen onnistuu sekä MyRotaryn kautta luottokortilla että pankkisiirtona (ohjeet matrikkelin sinisiltä sivuilta kohdasta 1.20.2). 

Lisäksi pitää muistaa ainutlaatuinen End Polio Now -kampanja. Rotarit pitävät kiinni siitä, mitä ovat luvanneet maailman lapsille - antaa heille maailman ilman polion uhkaa!"
- Leila Risteli
ROTARYN UUDET SIVUSTOT

UUDET VERKKOSIVUT AUKEAVAT KESÄKSI
Suomen Rotaryn www-sivujen uudistusprojekti on hyvässä aikataulussa ja uusi rotary.fi -sivusto avataan toukokuussa 2018.
Www-sivujen tekniseksi toteuttajaksi valittiin seinäjokelainen Valakia, joka on toteuttanut vastaavanlaisen monitasoisen sivu-uudistuksen mm. Zonta Internationalin piirin 20:lle (Suomi ja Viro). Valitulla toimittajalla on paras ratkaisu sekä rotary.fi sivujen uudistamiseen, mutta myös klubisivujen toteuttamiseen.

KLUBEILLE SIVUT HELPOSTI JA EDULLISESTI
Suomen Rotary ja piiri mahdollistavat nyt kaikille klubeille helpon ja edullisen tavan julkaista omat klubisivut samassa alustassa rotary.fi -sivuston kanssa.
Klubit voivat nyt tehdä omat sivunsa järjestelmään ilman erillistä avausmaksua ja todella kohtuullisella ylläpitomaksulla (5 € /kk + alv.). Klubien käytössä on valmis sivupohja, jonne klubit voivat syöttää omia kuvia ja tekstejä. Käytössä on myös tapahtumakalenteri. Perustieto Rotarystä toimitetaan rotary.fi -sivustolle, joten klubien ei tarvitse itse ylläpitää rotarytietoutta sivuillaan, vaan voivat keskittyä omista tapahtumista ja projekteista kertomiseen.

MITEN MUKAAN?
Tiedotamme klubeille käytännön asioista loppukeväästä. Toimitamme tarkat ohjeet sivuston käyttöön ottamisesta. Sivujen tekemiseen ja päivittämiseen tarjotaan myös hyvät ohjeistukset kirjallisena ja videoina.

AIKATAULU KLUBEILLE
Alustavan arviomme mukaan klubit pääsevät toteuttamaan sivujaan viimeistään alkusyksystä 2018.
 
LISÄTIETOJA TÄSTÄ
PIIRIAPURAHAT HAETTAVANA

Hyvät rotary-ystävät, on piiriapurahojen hakuaika! Teillä on varmasti suunnitelmissanne mielenkiintoisia hankkeita, eikö totta?

Saadaksenne apurahan, tehkää hanke-esitys, budjetti ja huolehtikaa säännöllisestä lahjoituksesta säätiöllemme my rotaryn tai pankkisiirron kautta.
Tarvitsette myös sertifioitumisen ja se hoituu näppärästi syksyn piirikokouksessa. Piiriapurahojen hakuaika on 1.4.- 31.5.2018. Lisätietoja ja esimerkkejä toisten klubien hankkeista löydätte TÄSTÄ LIITTEESTÄ.
  
Tämän kauden apurahat muistanette raportoida 30.6. mennessä. Raporttilomake löytyy TÄSTÄ.
- Arja, DGSC

Muistutus nuorten stipendeistä
Nuorten amk- tai yo-opiskelijoiden stipendihaku päättyy 30.4. Nuoret pyytävät klubeilta puoltoa hakemukselleen. Palvelkaa nuoria haastattelemalla heitä ja antakaa puoltonne. Piirihallitus sitten aikanaan päättää, kuka stipendin saa, arviointi ei ole klubin tehtävä. :)

Stipendit on tarkoitettu amk- tai yliopisto-opiskelijoille, jotka ovat vaihdossa tämän vuoden aikana. Hakulomakkeessa on kaikki ohjeet ja viimeisenä klubin puolto, joko koti- tai opiskelupaikkakunnalta. Hyvä pressa; jututa nuorta ja anna hänelle puoltosi, jos hän on ihan normaali nuori. Stipendejä hakee vuosittain yli 30 nuorta ja pienen apurahan saa 8 opiskelijaa. Lopullisen päätöksen tekee piirihallitus.

HAKULOMAKE TÄSTÄ
POLIO-TILANNE 28.3.2018

Tänä vuonna Afganistanissa on todettu 6 poliohalvausta (viime vuonna samaan aikaan 3) ja Pakistanissa ei yhtään tapausta (viime vuonna 2 halvausta). Poliohalvausten lukumäärä ei ole laskenut, mutta positiivista on se, että Pakistanissa ei ole enää tautia.

Kongon tasavallassa on todettu kolme rokotteesta peräisin olevaa virustartuntaa (cVDPV2).
HAAPAVEDEN ROTARYKLUBI

palkitsee vuosittain Haapavedellä asuvan tai lähtöisin olevan, ansioituneen henkilön tai ryhmän. Profeetta omalla maallaan kunnianosoituksia on myönnetty vuodesta 2004 lähtien.
Ensimmäinen profeetta omalla maallaan oli professori Martti Pokela. Nyt jaettu profeetta oli järjestyksessään 11. Tänä vuonna huomionosoituksen saivat Justimuksen jäsenet Sami Harmaala, Jesse Kääriäinen ja Juho Nummela. He kiittivät Haapaveden Rotaryklubia huomionosoituksesta ja kertoivat arvostavansa sitä suuresti.
Klubin presidentti Alli Rytky luovuttaa sauvan ja kunniakirjan paikalla olleille Sami Harmaalalle ja Jesse Kääriäiselle.
SOTKAMON RK 50 VUOTTA -JUHLA

Sotkamon klubi vietti 50v. juhlia, tilaisuus oli lämminhenkinen ja saimme kuulla värikkään historiikin. Kuulimme myös vanhoja nauhoituksia tilaisuudesta missä luovutettiin Kainuun ensimmäinen PHF sekä kuulimme myös RIP 1980 Rolf Klärich puheen mikä oli aivan loistava.
Sotkamon klubin perustajajäsenet Pasi Vuorinen ja Pentti Piirainen saivat PHF tunnustukset 50-vuotisjuhlassa. Mukana oli myös kuhmolaisia. Martti Huusko kertoi mukavia muistoja klubien taipaleelta, joihin liittyy monia hienoja tapahtumia.
Piirikuvernööri Martti Matikainen luovuttamassa PHF-tunnustuksia Sotkamon klubin perustajajäsenille Pentti Piirainen (vas) ja Pasi Vuoriselle yhdessä presidentti Taisto Leinosen kanssa.
RI KONVENTIO 23.-27.6.2018 TORONTOSSA

Rotarymaailman tämän kauden kohokohta RI:n konventio Torontossa 23.-27.6.2018. Varatkaa matkanne ajoissa. Lisätietoja matkavaihtoehdoista DGE Heikki Salumäeltä tai Oulun matkatoimistosta.
ROTARYDOLLARI

Huhtikuun Rotarydollarin kurssi on 0,81 €.

Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: Rotary-Rates

Rotary: muutoksen tekijä


 
Terveisin veli DG Martti

DG 2017-18 RID 1400
Suomi Finland


 
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*
Kaikki oikeudet pidätetään.


*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|* *|END:IF|*

Poistu tältä postituslistalta!

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
DG Martti Matikainen
+358 400 681 857

Peippotie 26
FI-84100 Ylivieska,
Finland

martti.matikainen(ät)
palvelukoti.com