Martti Matikainen
KUVERNÖÖRIN 6. KUUKAUSIKIRJE - TAMMIKUU 2017
Kirjeen sisällys:

Tammikuu on ammattipalvelun kuukausi

Rotaryklubien jäsenistö edustaa paikkakuntansa ammatillista jakautumaa ja jokainen rotari
edustaa luokituksensa kautta klubissa omaa ammattiaan, jolloin hän voi jakaa ammatillista
osaamistaan Rotaryn ja ympäröivän yhteisön hyväksi.

Hyvää uutta vuotta ja onnea ja menestystä Teille kaikille piirin rotareille vuonna 2018

Paljon olemme tehneet, mutta nyt alkaa loppurutistus. Rotarysäätiöseminaari lähenee ja kokousorganisaatio on tehnyt lujasti töitä, että tapahtuma onnistuisi hyvin. Teitä vielä tarvitaan osallistumaan tapahtumaan, että siitä saadaan mieleenpainuva ja vaikuttava. Olemme varmaan tehneet uuden vuoden lupauksia, mutta voisimme vielä luvata yhden asian, osallistua aktiivisemmin rotarytoimintaan.
Vielä ehtii ilmoittautumaan piirin tehtäviin seuraavalle rotaryvuodelle. Sieltä löytyy monia mielenkiintoisia tehtäviä itse kullekin. DGE Heikki on lähtenyt kuvernöörikoulutukseen San Diegoon. PETSissä hän esittelee San Diegon terveiset.

Meidän piirimme on siellä muutenkin esillä, sillä Leila ja Juha Risteli toimivat kouluttajina tuleville kuvernööreille. Onnittelut Leilalle ja Juhalle, että olette päässeet kouluttajiksi merkittävään tilaisuuteen.

Ajankohtaista ja tulevaa rotarytoimintaa

DGNE:KSI ON VALITTU VENANZIA RIZZI OULU CITY ROTARYKLUBISTA!

Rotaryratas taas pyörii ja kuvernöörin nimeämiskomitea on valinnut kuvernööriksi kaudelle 2020-21 Venanzia Rizzin Oulu City Rotaryklubista. Onnea ja menestystä Venanzialle ja kiitokset suuresta sitoutumisesta arvokkaaseen työhön.

VALTAKUNNALLINEN ROTARYSÄÄTIÖSEMINAARI OULUSSA 2.-4.2.2018

Tervetuloa!

Päivien ohjelmaan on koottu monipuolinen kooste oman säätiömme toiminnasta useiden luennoitsijoiden esittämänä. Seminaarin aikana esitellään myös piirien parhaat projektit sekä palkitaan yksi projekti jokaisesta piiristä. KLIKKAA OHJELMAAN TÄSTÄ!

Rotarysäätiöseminaari järjestetään hotelli Radisson Blu:ssa, osoitteessa Hallituskatu 1, 90100 Oulu. ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ!

Nyt kun säätiöseminaari pidetään piirin alueella, toivon, että kaikista klubeista olisi useita osallistujia. Ohjelma on mielenkiintoinen, joten tervetuloa päivittämään tietoja ja kuulemaan, mitä hyvää säätiömme tekee.

JOKO ILMOITTAUDUIT RLI-KOULUTUKSEEN???

RLI (Rotary Leadership Institute) -koulutus tulee tehopakettina ensi vuoden puolella! Koulutuspaikkana toimii Ravintola Rauhala keskellä kaupunkia. Koulutuksen hinta on vain 27e/päivä, sisältäen aamukahvit höystöineen, lounaan ja iltapäiväkahvit herkun kera.

Koulutuspäivät:
1. jakso 10.2.2018
2. jakso 24.2.2018
3. jakso 7.4.2018

Koulutus on oivallinen paikka kerrata ja oppia rotariuden syvintä olemusta. Sitä suositellaan lämpimästi kaikille alle 3-vuotta Rotaryssa mukana olleille sekä niille rotareille, jotka ovat suuntaamassa kauden 2018-2019 tehtäviin, joidenka lisäksi koulutusta suositellaan ihan kaikille rotareille, jotka koulutusta eivät ole vielä käyneet. Täällä et jää kylmäksi. :)

OLETKO SINÄ JO KÄYNYT RLI-KOULUTUKSEN? JOS ET:
NYT VAIN ILMOITTAUTUMAAN - TÄSSÄ OHJEET!
PETS 17.3. JA PIIRINEUVOTTELU OULUN EDENISSÄ - LAITA JO KALENTERIIN!

Rotaryvuoden 2017–2018 presidenteille, sihteereille ja nuorisovaihtoasiamiehille järjestetään PETS-koulutus Oulun Edenissä la 17.3.2017.
Samassa yhteydessä on myös Rotarypiiri 1400 piirineuvottelu (kevätkokous), jossa hyväksytään piirin tulevan vuoden suunnitelmat, organisaatio, budjetti ym.

Kalenteroikaa ko. tilaisuus, tarkempaa tietoa tulee jatkossa.

Lisätietoa DGE Heikki Salumäki  040-4845234, heikki.salumaki@gmail.com.
NUORTEN STIPENDIT HAETTAVISSA

Nuorten stipendit ovat jälleen haettavina piirimme alueella (huhtikuun loppuun mennessä).
Stipendit on tarkoitettu amk- tai yliopisto-opiskelijoille, jotka ovat vaihdossa tämän vuoden aikana. Hakulomakkeessa on kaikki ohjeet ja viimeisenä klubin puolto, joko koti- tai opiskelupaikkakunnalta. Hyvä pressa; jututa nuorta ja anna hänelle puoltosi, jos hän on ihan normaali nuori. Stipendejä hakee vuosittain yli 30 nuorta ja pienen apurahan saa 8 opiskelijaa. Lopullisen päätöksen tekee piirihallitus.

Kiitos tuestanne nuorille, Arja Saarento

HAKULOMAKE TÄSTÄ
PIIRIKONFERENSSI 4.-6.5. KALAJOELLA

Tämän Rotaryvuoden hauskin tapahtuma on tarkoitettu kaikille klubilaisille seuralaisineen! Ei vain kuluvan vuoden toimijoille vaan IHAN KAIKILLE rotareille puolisoineen. Tervetuloa mukaan!'

Kokouksessa on lauantaina Ystävyyden Sali, jossa klubit voivat esitellä omia projektejaan.
KATSO INNOSTUSVIDEO TÄSTÄ LINKISTÄ!
RI KONVENTIO 23.-27.6.2018 TORONTOSSA

Rotarymaailman tämän kauden kohokohta RI:n konventio Torontossa 23.-27.6.2018. Varatkaa matkanne ajoissa. Lisätietoja matkavaihtoehdoista DGE Heikki Salumäeltä tai Oulun matkatoimistosta.
ROTARYDOLLARI

Tammikuun Rotarydollarin kurssi on 0,84 €.

Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: Rotary-Rates

Rotary: muutoksen tekijä

Terveisin veli DG Martti